פארק אקסטנסיבי בצור יגאל-כוכב יאיר

תאריך: 18/10/2018

בימים הקרובים נתחיל בהקמתו של פארק חדש בישוב. ההקמה תארך 3 חודשים.
הפארק יוקם בצור יגאל בשטח הפתוח מול אולם התרבות , בין הרחובות גבעון לעצמון.
תכנון הפארק, בהשראת רצון התושבים, כפי שהובע, נעשה מתוך תפישת הפארק וסביבתו כמכלול נושם, פועם, מתהווה ומשתנה ומתוך שמירה על עקרונות תכנון ידידותיים לסביבה.
חלק מעקרונות התכנון, הבאים לידי ביטוי בפרויקט כוללים:
שמירה על טופוגרפיית השטח, ככל הניתן, במטרה למזער את ההפרעה לקרקע, תוך יצירת שיפועי הליכה נוחים.
החדרת נגר עילי לקרקע לטובת מי תהום, טרם הגיעו לכביש.
שמירה על תוואי שבילי ההליכה וחציית השטח, כפי שנוצר במהלך הזמן ע"י התושבים.
תכנית צמחייה עשירה ומגוונת המושתתת על עקרונות גישת הפרמקלצ'ר.
שימוש נרחב בצמחיה חסכונית במים ובצמחיה מקומית.
צניעות ופשטות בפיתוח ושימוש בחומרי גלם מקומיים.
תכנון השטח לאחזקה נמוכה בעתיד.
שמירה על מבט נופי נתון מרום השטח לכיוון מערב.
  1. תכנית הצמחיה היוותה את עיקר העבודה וזאת משתי סיבות עיקריות:
    ככל שהשטחים המרוצפים קטנים יותר, כך שטחי הגינון גדולים יותר.
  2. אזורי הפארק השונים נחלקים לאופי הצמחיה וכוללים: "אחו ארצישראלי", "חורש-מאכל ים-תיכוני", "יער-מאכל", "גדה מימית" ואזורי גינון ים-תיכוני.

הפרויקט כולו תוכנן בתשוקה ואהבה רבה, הוקדשו לו שעות רבות של חקירה, מחשבה, שרטוט ופגישות -. אנו רואים בו פרויקט ייחודי ואף נסיוני-לימודי. פרויקט המשלב אדריכלות נוף, אקולוגיה וחברה.
אנו מקווים  שתאזרו בסבלנות ושתשמרו על הפארק במהלך צמיחתו וכי יספק לכם בתמורה בעתיד מקום של הנאה רצופה, של חוויה חושית כוללת של צבע, צליל, ריח, מגע וטעם. מאחלת שתבחינו ותהנו מהשינויים העונתיים הניכרים בשטח ושתזכו למפגשים מרוממים עם החי, הצומח ומה שבינהם.